Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi

Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdürü

Öğr. Gör. Gökçe GÖKTEPE

Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi Müdür Yardımcısı

Lise Devremiz, Kültür dersleri açısından Mili Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan yönetmelikler uyarınca 4 (Dört) yıllık eğitim vermektedir.

Sağlık durumu elverişli İlköğretim Okulu mezunu olan, 16 yaşından gün almamış öğrenciler, kültür dersleri eğitiminin yanı sıra sanat eğitimi dersleri de okumak üzere özel yetenek sınavlarına başvuruda bulunabilirler.

Lise Devresi Özel Yetenek Sınavlarında;

Çalgı Anasanat Dalları İçin; Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü İlköğretim 8.sınıf seviyesinde yapılacak kulak eğitimi ve teori (deşifre, dikte, teori, okuma vb.) sınavında başarılı olmak.

Bale Anasanat Dalı İçin; adayların teknik ve artistik kapasitesinin ölçülmesi için, İlköğretim 8.sınıf seviyesinde “Klasik Bale” sınavında başarılı olmak, müzik yeteneği ve bilgi seviyesinin ölçmek amacıyla teorik ve uygulamalı (nota okuma) sınavında başarılı olmak, algılama kapasitesinin ölçülmesi için adayların teknik alt yapısına uygun bir eserden seçilmiş kısa bir dans parçasının öğrencilere sınavda toplu “öğretilişi ve uygulanması” değerlendirmesinde başarılı olmak.

Lise Devresi Müfredatları

Lise Devresi Özel Yetenek, Nakil ve Geçiş Sınavı Yönergesi