Gazete Haberleri

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı ve Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesinin beraber düzenlediği Akdeniz Sounds Müzik Festivali ve Yarışması ödül töreni ile son buldu. Festivalin son gününde dereyece girenler ödüllerini aldılar.

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Devlet Konservatuvarı, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ve Bora Özkula’nın yönettiği Kadınlar Konuşursa’nın reji asistanlığını Eray Payaslıoğlu ve Ahmet Çalık yaptı.

2. Ulusal Oyun Yazma Yarışması’nın ödül töreni yapıldı!

Birgül Yeşiloğlu Güler’in jüri başkanlığını yaptığı 2. Ulusal Oyun Yazma Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Doç. Onur Üzülmez Konservatuvarımızda Performans Koçluğu üzerine bir seminer gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet ÖZGÜR, konservatuvarımızı ziyaret etti. Görüşmede, Aralık 2021 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Üniversitemiz işbirliğiyle düzenlenmiş olan Eğitim ve Spor Faaliyetleri, Sosyal Kültürel ve Sanatsal organizasyonlar ile ilgili planlama, tanıtım, uygulama ve bunlara yönelik esasları ve yükümlülükleri kapsayan protokolün, Konservatuvarımız öğrencilerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında staj yapmalarına olanak sağlayan maddesinin detayları belirlendi.

Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler Metin And Akademi Ödülü’nü aldı

Tiyatro Gazetesi’nin düzenlediği Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri, Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde 11Ekim’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’ne jüri başkanı oldu

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl “Hayat Sahnede”sloganıyla düzenlenen3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali7-10 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sihirli Anahtar oyunu ile perdelerini açıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 3 Temmuz 2021 cumartesi günü Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı Sihirli Anahtar oyunu ile perdelerini açıyor.

Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı Erdal Ayna’nın yönettiği Sihirli Anahtar sevginin her kapıyı açan bir anahtar olduğunu imgeleyen bir çocuk oyunu olarak izleyiciyle buluşacak. 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 13.00’te sergilenecek oyunun prömiyeri Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Konservatuvara ‘Okulum Temiz Belgesi’ verildi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuvarı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan denetimde hijyen şartlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirerek MEB Standardizasyon ve Kalite Birimi tarafından verilen Okulum Temiz Belgesi’ni almaya hak kazandı

12 yaşındaki Cansu Sara Takmaz’a Estonya’da ikincilik, İtalya’da birincilik

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuarı’nda keman eğitimi alan Cansu Sara Takmaz (12), pandemi nedeniyle çalışmalarını artırarak, günde 5-6 saat keman çalmaya başladı. Corona virüs nedeniyle Estonya’da online gerçekleşen ‘Odin International Music Competition’ yarışmasında 2’nci ve İtalya’da düzenlenen 30’uncu ‘Citta di Barletta’ yarışmasında 1’inci olan Takmaz, yurt dışında Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ‘Pembe Panduflu Aşk’ adlı tiyatro oyunu Girne Çatalköy Belediyesi Erol Avgören sahnesinde prömiyer yaptı.

TARİH: 04 MART 2020 ÇARŞAMBA

YAYIN ADI:  KIBRIS POSTASI, KÜLTÜR SANAT EKİ

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı ‘Pembe Panduflu Aşk’ adlı tiyatro oyunu 14 Mart 2019 tarihinde Adana Devlet Tiyatrosu’nda prömiyer yaptı.

TARİH: 14 MART 2019 PERŞEMBE

YAYIN ADI:  GÜNAYDIN ADANA, İNTERNET GAZETESİ

Akdeniz Üniversitesi, Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler’in ‘Toplu Oyunlar I’ kitabıyla ilgili değerlendirme yazısı Cumhuriyet Gazetesi’nin Kitap ekinde yayınlandı.

TARİH: 23 KASIM 2018 PERŞEMBE

YAYIN ADI:  CUMHURİYET GAZETESİ, KİTAP EKİ

SAYFA: 8

TİRAJ:33455

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı, eğitim- öğretim, araştırma ve sanatsal etkinliklerini uluslararası standartlarda yürüterek, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerinde yer alması, bu yolla üniversitemizi ve ülkemizi dünya çapında en iyi şekilde temsil edecek, şehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak sanatçılar yetiştirmektir.

Müzik ve Sahne Sanatları alanında gerçekleştireceği performanslar, yetiştirdiği sanatçılar, yarattığı eserler ve yaptığı yeniliklerle tanınan, sahip olduğu deneyim ve uzmanlıkla sözü geçen, geleceğe bakışıyla sanata yön verebilen, bu güçle emsallerine liderlik edebilen dünya çapında bir eğitim kurumu olmak.